Tuesday, November 1, 2016

Anak..

anak,
yang menjadi penguat ibu ayah
anak,
yang menjadi penyambung hubungan ibu ayah nya
anak,
yang memberikan seri diwajah ibumu ini bila pulang dari kerja menatap wajahmu
anak,
yang memberi kegelian di hati ibumu ini saat dia membuat muka ngengada,muka mintak lempang sebab terlalu comel dimata ibu nya.
anak,
yang menjadikan ibu mu ini lebih dewasa mengenal erti membesarkan satu nyawa lagi di samping nya, di sisi ibu, setiap hari tanpa mampu berpisah walau sehari dari hari kamu dilahirkan.
anak,
yang buat ibu dia fikir 15kali sebelum ambil cuti free2 tnpa sebab,dek kerna risau aku kan memerlukan cuti itu disaat anak sakit.
anak,
yang sedang membesar,makin memanjang,dan memberat diatas dukungan ibu ayah,tapi menambah kasih ibu ayh padamu hatta kamu semakin punya perangai baru, keinginan baru,kebolehan baru dgn setiap tingkahlaku mu.setiap pergerakan mu makin lincah, ibu pula yang kena back off sedikit kerna kepenatan mengejar perkembangan mu.. membesar lah nak dgn sempurna, dengan penuh akalan dan fikiran yang cerdas dan cergas seperti anak2 lain..


sincerely,
your mother

Monday, February 15, 2016

hello 2016

welcoming 2016 with full of new hopes and better life..
around this time last year i had nothing to be proud of or wanna do. and now im going to be a mom soon, am a a wife to a husband, an employee to gomen. Hebat rancangan Dia untuk aku, banyak diberikan Tuhan. fuh its all in the blink of an eye i'm given everything more than I could ask for.

I am stronger than ever sejak sejak preggy ni. Maybe the baby has given the new spirit.
i also trying to be more rajin than I usually am so the baby come out jadi rajin and soleh dgr kata jugak..boleh ke cmtu? tahun ni raya Insyallah lebih meriah with more babies in the family. entah sapa la nk masak raya ni semua bizi dgn anak kecik. jawab nya kita makan instant lemang and instant rondang jolah.

Monday, March 30, 2015

never mind I'll find someone like you,
I wish nothing but the best for you too,
sometimes it last in love but sometimes it hurts instead

regrets and mistakes,there were memories made.

****listening to Adele Someone like you**
dear you, you will always have a place in my heart.
regardless everything had happened, to be happen and happening..
thanks for the memories

Wednesday, September 3, 2014

A nice cup of coffee

Coffee. Hindi films. Cream cracker. Rainy..nothing feel better than having these at the same time. Sometimes little things like this helps me to relax and keep my mind in peace.. ok baiiiii *anna in frozen*

Saturday, May 17, 2014

throwback China trip

hi to all..and assalamualaikum
saye melihat2 di sekeliling, I se krik..krikk...nobody seems into blogging anymore.
so I made my blog my travel-log lah..can ar?
dah lama sbenarnya pergi trip ni..maklumla pertama kali melancong keluar negara.seksaited tu lebeh.
it was a fun and happy trip! 
we had a three city tour in 8days from hongkong-shenzen-guangzhou

the first place we went is Madame Tussauds,
to reach here punya la berbukit2 tinggi jalan,and so steep the hillcliff..naik bus pulak tu,mau tak seriau.

with beloved auntie
with the wax of Michel Yeoh
and here my fave actor, Aaron Kwok!! haha wax pon wax lah

after long day of sight seeing, dekat HK ni kita tidoq Panda Hotel..comel hotel dia,everywhere is Pandalike stuffs..everything the check ins done by our tourist guide Cik Brenda, mulut byk tol amoi tuh. and for sure kat sini ade aircond each room, tak on pun punya lah sejuk smpai ke tulang, aku dan bersweater dan bungkus diri dgn slimut baru lena beb.it was almost end of winter time tu kat sana.at night can reach 11degrescelcius.

sambil tggu setel checkin,snap duluhh

dekat sini we sightseeing on the boat.. and gets to see the largest floating restaurant named Jumbo tuhs. serius like a huge resto,but floating on the water.

with the divas, the one with sunglass is  my aunty merangkap tour guide for the travel agency
from Malaysian yg kami join ni. It called CS travel

My Ucu and her taking photos addiction is non-separable.main celah asal boleh nama pesen makcik aku sorang ni. tapi deko panda dia memang stunning. Nampak tak brader matsalleh nak join capture aku tuh..elehss ckp jerla nak masuk gambo kan senang,,haha

adik manis ni dlm group kami jugak.with her mom and handsome brother.lol..
and most of the joining members ni dari kelantan and a few je from other places.


and the day after, we spent the whole day dekat Disneyland.its in the package. satu hari suntuk kat sini sahaja.

the entrance ade Mickey surfing pond.tantek kan

we were just walking around the land..the beautiful flowers is freshly ditanam ko.
it was cold but sunny day,camno tuh..thats y Ucu is in coat yet glasses on baybeh..

the paradeeee...its what everyone is waiting for..boleh tgk byk Disney character kat sini.

Finally nice to meet you my childhood dream of princesses.. 
its time to check-out of Panda Hotel..we are off to shenzen pulak the next day..
by bus, kat sini gi mana semua guna bus jer.

little Panda wall buhbye..may not to see you again..


the group tour gengs.. ade yg oldsweet couple, ade the whole family bercuti beramai2 and ade the divas yaktu we alls.hihik

ini dekat splendid China..kalau malaysia mcm Mini Malaysia la yg kat Melaka tu
ini show yg mcm emperor2 zaman dulu perang tu..so they make it a play..nice horse riding skills diorang ni..
main kona leper jer kau naik kuda..

dinner dekat resto halal..owner dia pakistanissta. hamek ko dia punya interior kalah istano maharajo yo..
tgk tu ade org bwk sambal daging hehek..sbb dah tak tahan mkn sayo jer katanya..nak balek dah esok nyer..

there it goes my little experience travelling overseas..itu pun baru China..InsyaAllah ade rezeki lagi mahu lagi merantau ke negara orang..actually the best part is in Guangzhou>>tapi takde gmbr sbb disitu hnya shopping shopping dan shopping.. got leather house..legal illegal semua ade..haha..and paling syok pergi the house of shoes..Imagine the place as huge as tesco.make it 3storey..and all the sell is SHOES.
sekian dari saye. salam kerinduan pada cuaca sejuk di HongKong..






Friday, December 13, 2013

need a break


i miss this peaceful place now very very much in need of kapet aladdin to fly there....
fly...fly..high above the sky~~~~

Tuesday, September 3, 2013

krabi here I come

rezeki dapat melancong keluar dari mesia..oh krabi tunggu daku..its been long since I last go for holiday.kali ni betul2 relAX..no more gangguan lain2 I hope.